8 Kasım 2010 Pazartesi

Brett Favre ile yeni yine yeniden...

Dün akşam Arizona Cardinals Minnesota Vikings maçını izleyen herkes Brett Favre'ın nasıl hayvan bir qb olduğunu bir kez daha anlamıştır sanırım. Başlangıçta iki takımda maça ortak olsa da süre ilerledikçe Arizona oyuna ağırlığını koydu ve son çeyrekte skoru 24-10'a getirdi. Bununla beraber Vikings son çeyreğin sonlarına doğru çok güzel hücum oyunları denemeye başladı ancak bu denemeler Cardinals'in başarılı savunması karşısında bir türlü istedikleri TD'yi bulmalarına yetmedi. Herkes maçın 24-10 biteceğine kesin gözüyle bakarken Vikings'in takımca yaptığı mükemmel savunma ve akabinde Favre önderliğinde devam eden hayvani hücumları sonrası beklenen TD Adrian Peterson'la bulunmuş oldu. Bu TD sonrası 24-17 olan skorla Vikings rakibine daha da istekli hücum etmeye başladı. Bitime 27 saniye kala Favre'ın 25 metrelik mükemmel pası sonrası Visanthe Shiancoe pek de zor sayılmayacak bir TD yaparak oyunu uzatmalara götürdü.

Uzatmalarda Favre'ın devam eden müthiş performansıyla Vikings gitti denilen maçı geri çevirerek 24-27 kazanmayı bildi ve böylece Favre, kariyerinde saymakla bitiremeyeceğimiz kadar fazla olan son çeyrek ve over time'da takımına maç kazandırma başarılarına dün akşam yeni bir tanesini daha eklemiş oldu.

Bununla birlikte Favre 446 yard'lık istatistiğiyle, Tommy Kramer (490 yard 2 Kasım 1986, 456 yard 14 Aralık 1980) ve Joe Kapp (449 yard 28 Eylül 1969)'in ardından Minnesota tarihindeki en üretken qb'ler arasındaki yerini almayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder