7 Kasım 2010 Pazar

Grafton Primary


Eğer Datarock, Midnight Juggernauts, Van She, Bumblebeez 81 gibi gruplardan birini seviyorsanız kesinlikle fanı olacağınız yeni bir grup buldunuz diyebilirim: Grafton Primary. Türünün diğer bir çok örneği gibi Avustralyalı 2 kardeşten oluşan grup ilk önce Relativity adında bir EP çıkardı ki aşmış bir EP desek mübalağa etmiş olmayız herhalde. EP'ye adını veren Relativity şarkısı insanı bir anda hayalet avcılarını sinemadan seyrettiği zamanlara götürüyor. Aslında bütün şarkılar birbirinden güzel olsa da Relativity, I can cook ve stuck in my head biraz daha öne çıkan şarkılar gibi gözüküyor. Büyük bir liam howlett dinleyicisi olarak diyebilirim ki stuck in my head'ten çok güzel bir prodigy şarkısı olabilirdi. Kendileri tarafından değerlendirilmesi lazım :)
Relativity'den 1 yıl sonra grup ilk albümleri EON'u piyasaya sürdü. EON içerdiği tüm şarkılar ile GP'nin Relativity albümünde bıraktıkları başarılı yerden devam ettiklerini cümle aleme ilan etti. EON'un en çok önce çıkan şarkıları şüphesiz we are the music ve all stars. 


GP'nin şarkılarını tek tek, şöyle ya da böyle diye anlatmak istemiyorum, ancak tekrar çok başarılı olduklarını ifade etmekte yarar var. Relativity olsun, EON olsun bence mutlaka arşivinizde olması gereken albümler. Bunun yanında çok yakın bir zaman önce grup Eagle adında bir single yayınladı ki seneye piyasaya sürecekleri SOPHOMORE isimli albümlerini şimdiden sabırsızlıkla bekliyor olmamıza yol açtı. Herhalde Eagle'ı 100 kere üstüste dinlemişimdir o derece.

GP hakkında fikir edinmek için myspace adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder